Schoolvoorstelling 'De Waarheidscommissie' | BELvue

Schoolvoorstelling 'De Waarheidscommissie'

Action Zoo Humain

Het BELvue museum is partner van de theatergezelschap Action Zoo Humain en nodigt de leerlingen van de 3de graad secundair onderwijs uit naar een voorstelling van "De Waarheidscommissie".

Dit jaar viert Brussel de 60e verjaardag van Expo ’58, de wereldtentoonstelling die in 1958 meer dan 40 miljoen bezoekers naar de voet van het Atomium lokte. Naar aanleiding van die verjaardag, bezet theatergezelschap Action Zoo Humain op 7 en 8 december 2018 de Belgische Senaat in Brussel met de bijzondere voorstelling De Waarheidscommissie. Op vrijdag 7 december om 13.30 uur wordt een schoolvoorstelling gespeeld. 

De Waarheidscommissie; die eerder al werd opgericht in Gent (2013), Kaapstad (2014), Antwerpen (2016) en Mechelen (2017); houdt het midden tussen een performance, een theatervoorstelling en een echte waarheidscommissie en integreert dans, theater, muziek en getuigenissen tot een unieke beleving.

In de commissie wordt de tentoonstelling van ‘exoten’, onder andere Congolezen uit Belgisch-Congo, op Expo ’58 en andere wereldtentoonstellingen onderzocht, aan de hand van getuigenissen van wetenschappers, artiesten en andere belanghebbenden. Was die tentoonstelling racistisch en mensonterend of net een toonbeeld van interculturele uitwisseling? Hoe beïnvloeden die gebeurtenissen hoe we vandaag kijken naar ‘de ander’ en hoe we omgaan met actuele thema’s als migratie en diversiteit?

Neem plaats in de plenaire zittingszaal van de Senaat en ga samen met uw leerlingen op zoek naar de waarheid.

Bekijk hier de trailer van De Waarheidscommissie in Gent

Meer info op de website van Action Zoo Humain.

Praktische info:

Download hier het educatief pakket om samen met uw leerlingen het bezoek aan de voorstelling voor te bereiden.

De Waarheidscommissie is een realisatie van 

logo action zoo humain