Koffiestories. Een boon voor koffie-erfgoed. | BELvue
Tijdelijke tentoonstelling

Koffiestories. Een boon voor koffie-erfgoed.

VERLENGING

Na het succes van de tentoonstelling ‘Koffiestories. Een boon voor koffie-erfgoed’ voor de sluiting omwille van Corona zijn CAG en BELvue verheugd om de verlenging van de tentoonstelling tot 31 januari 2021 aan te kondigen. 


Bij het ontbijt of na de lunch, op het werk of met familie en vrienden: koffie maakt bij veel mensen deel uit van het dagelijkse leven. Het verbindt mensen, letterlijk en figuurlijk, door de passie voor een kopje koffie of gewoon als een manier om ervaringen te delen.

Welke weg legt koffie af voor het als zwart goud in een kopje belandt? De expo ‘Koffiestories’ gunt je een blik op het veelzijdige verhaal van plant tot kopje. De expo belicht de verschillende schakels in de koffieketen en de handen en kennis die nodig zijn om te kunnen genieten van een heerlijk tasje. Waar komt de plant vandaan? Hoe onthullen de bonen in de handen van de brander hun geheimen? Diverse tradities en gewoonten rond het zetten en drinken van koffie bewijzen dat velen een band hebben met koffie. Laat je meenemen op een reis van boon tot kopje.

Praktische Info
  • Expo in het Nederlands en Frans.
  • Bezoek is gratis, reserveren verplicht.
  • Bezoek ook de tijdelijke tentoonstelling online

Koffiestories is een initiatief van het Centrum Agrarische Geschiedenis, de Plantentuin Meise, Koffiecafé en Cera, en wordt gerealiseerd met steun van de Vlaamse Overheid.