Reservatie permanent parcours | BELvue

Reservatie permanent parcours

Permanent parcours

Frieten, bier, chocolade… maar België is toch wel meer dan dat, nietwaar? Democratie, welvaart, solidariteit, pluralisme, migratie, taal, Europa: dat zijn de thema’s die het BELvue museum jullie voorstelt om kennis te maken met het land! Elk thema wordt uitgewerkt aan de hand van hedendaagse getuigenissen en vervolgens toegelicht doorheen de geschiedenis. Een eigentijdse en originele manier om een beter inzicht te verwerven in het België van vandaag.

Neem zeker ook een kijkje in de galerij: daar staan meer dan 200 voorwerpen opgesteld die het materiële geheugen van België vormen. Je kunt er onder andere de volgende zaken bewonderen: een lithografie van Magritte, een motorfiets, kristallen vazen van Val Saint-Lambert, en een bal met de handtekeningen van de Rode Duivels erop. Een verzameling met een hoog Belgiëgehalte!


Te respecteren maatregelen

Sinds het begin van de COVID-19-crisis volgt het BELvue museum de aanbevelingen van de regering op de voet. Naar aanleiding van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad hebben we het genoegen u de heropening van het museum op 1 december 2020 aan te kondigen.

Er werden verschillende hygiënemaatregelen getroffen om de veiligheid van elke bezoeker te kunnen garanderen. Deze maatregelen zullen evolueren naargelang de aanpassing van de richtlijnen van de regering. Hieronder vindt u de maatregelen :

1.       Voor u naar het museum komt

·        U reserveert uw bezoek via de website van het BELvue,  en dit voor zowel een bezoek aan het BELvue museum, de tijdelijke tentoonstellingen als het Coudenbergpaleis. Als u verschillende bezoeken wenst te reserveren gelieve dan ieder bezoek apart te reserveren.  Als u hulp nodig hebt bij het online reserveren, kunt u een mail sturen naar [email protected]

·         Momenteel is het dragen van mondmasker verplicht. Als u er geen heeft, kunt u een zakje met een masker en handschoenen aan het onthaal kopen.

·         Voorzie een manier om elektronisch te betalen.

·         Voor kinderen die willen deelnemen aan het spelparcours "Mimi & Momo", "Ik ben de minister!", "Op weg met Zeno" of "Comès. Over Schaduw en Stilte": gelieve uw eigen teken- en kleurpotloden te voorzien.

·    Is jouw groep een bubbel? Vind hier alle informatie

2.       Ter plaatse

·         U volgt het parcours dat wordt aangegeven op de affiches en stickers op de vloer (een grondplan is te verkrijgen aan het onthaal). De in- en uitgang bevinden zich op twee verschillende plaatsen.

·         U ontvangt een pen om de aanraakschermen te bedienen. U vindt in het gebouw meerdere desinfectiestations.

·         Het aantal personen in elke museumzaal wordt beperkt en is aangegeven op een affiche aan de ingang.  

·         De museumshop blijft toegankelijk.

·         De vestiaire is niet toegankelijk. 

·         Sommige te manipuleren tools in het museum kunnen niet worden gebruikt.

·         Plexiglasschermen zorgen voor bescherming bij de transacties aan de kassa. We willen u vragen om zo veel mogelijk elektronisch te betalen.

·         Twee stewards (aan het onthaal en in het museum zelf) zullen toezien op de toestroom van bezoekers in het museum. In het Coudenbergpaleis zullen eveneens één tot twee stewards aanwezig zijn.

3.       Algemene maatregelen voor het BELvue

·         Dagelijkse ontsmetting van klinken, toiletten en alle aanraakschermen.

4.       Algemene maatregelen voor de Coudenberg

·         Annulering van het spel “Waouw” voor onbepaalde tijd.

·         Het aantal deelnemers voor de ondergrondse speurtocht  « Op zoek naar de ketting van het Gulden Vlies » wordt beperkt en het materiaal wordt na elk gebruik ontsmet.

·    Groepsbezoeken zijn mogelijk. U kan online reserveren voor maximum 15 personen. Om te reserveren vragen we u ons te contacteren via [email protected] of via telefoon op 02 500 45 54. 

·  Is jouw groep een bubbel? Vind alle informatie hier.

We nodigen u uit om in real time op de hoogte te blijven via Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn of door u te abonneren op onze nieuwsbrief. Draag zorg voor uzelf en anderen, en tot binnenkort in het museum!