Interactieve tentoonstelling: Mysterie van Financiën | BELvue
Interactieve Tentoonstelling

Interactieve tentoonstelling: Mysterie van Financiën

Scholen
  • Schulen

Het ministerie dat alles over geld en financiën onthult

De educatieve tentoonstelling "Mysterie van Financiën, het ministerie dat alles over geld en financiën onthult " zal op 21 september 2021 zijn deuren openen voor klasgroepen van maximum 28 leerlingen tussen de 12 en 18 jaar. Deze interactieve tentoonstelling is zowel geschikt voor de eerste, tweede en derde graad van de verschillende types secundair onderwijs: algemeen, technisch, kunst en beroeps.

De tentoonstelling bestaat uit zeven modules die telkens in groepjes van vier leerlingen bezocht worden (of drie indien nodig). Deze modules maken leerlingen warm om de diverse deelaspecten van financiële geletterdheid (een budget beheren, verantwoord consumeren, ...), basisbegrippen en concepten uit de financiële wereld, overheidsbudgetten en de financiële structuur van maatschappijen te verkennen op een creatieve en speelse manier te verkennen. Elke module leidt tot discussies onder de leerlingen en stimuleert hen om hun eigen mening te vormen en inzicht te krijgen.

Hecht u ook belang aan een interactieve financiële educatie voor uw leerlingen? Schrijf uw klas in en kom het Mysterie van Financiën ontdekken! Pedagogische dossiers en een handleiding zorgen ervoor dat uw bezoek vlot kan verlopen en u met uw klas nadien op het thema kunt verder werken.

 

Instructies voor het voorbereiden van uw bezoek

 

Activiteiten om uw leerlingen voor te bereiden op een bezoek

 

https://images.kbs-frb.be/GOtACeDaO7