Permanente collectie

(c) Xala

Frieten, bier, chocolade… maar België is toch wel meer dan dat, nietwaar? Democratie, welvaart, solidariteit, pluralisme, migratie, taal, Europa: dat zijn de thema’s die het BELvue museum jullie voorstelt om kennis te maken met het land! Elk thema wordt uitgewerkt aan de hand van hedendaagse getuigenissen en vervolgens toegelicht doorheen de geschiedenis. Een eigentijdse en originele manier om een beter inzicht te verwerven in het België van vandaag.

  Neem zeker ook een kijkje in de galerij: daar staan meer dan 200 voorwerpen opgesteld die het materiële geheugen van België vormen. Je kunt er onder andere de volgende zaken bewonderen: een lithografie van Magritte, een motorfiets, kristallen vazen van Val Saint-Lambert, en een bal met de handtekeningen van de Rode Duivels erop. Een verzameling met een hoog Belgiëgehalte!

  BELvue/Philippe de Formanoir
  BELvue/Philippe de Formanoir

  Tijdelijke tentoonstellingen

  Coudenbergpaleis

  De archeologische site en Coudenberg museum is een ondergronds traject die de bezoeker de gelegenheid geeft om de overblijfselen van het Paleis van Keizer Karel te ontdekken. De hoofdingang van dit parcours bevindt zich in het BELvue.

  Meer info over de Coudenberg

  Om een optimale dienst aan hun bezoekers te bieden, organiseren het BELvue en de Coudenberg samen de ontvangst van het publiek.

  Reserveer hier online uw groepsbezoek, klasbezoek of de ondergrondse zoektocht voor kinderen

  Maison du Roi Broodhuis
  Underground Coudenberg